Φροντίδα και καθαρισμός για τα έπιπλα σας

 

Υφάσματα:

Προστατέψτε τα υφάσματα των επίπλων σας από την άμεση έκθεσή τους στο φως του ήλιου για να αποτρέψετε το ξεθώριασμα των χρωμάτων. Συνηθισμένος καθαρισμός: χρησιμοποιείστε την ηλεκτρική σκούπα σε τακτική βάση και καθαριστικό υφασμάτων. Μπορείτε ακόμα να τα πλένετε στο πλυντήριο στους 30 βαθμους ή στο καθαριστιριο. Όλα τα μαξιλάρια του σαλονιού (μαξιλάρια πλάτης, μαξιλάρια καθίσματος και διακοσμητικά μαξιλάρια) που θα διαλέξετε έχουν φερμουάρ και βγαίνουν πολύ εύκολα για καθάρισμα. Το ύφασμα στο σώμα του καναπέ είναι συνήθως καρφωμένο έτσι ώστε να μην ζαρώσει ποτέ το ύφασμα. Παρόλα αυτά κατόπιν παραγγελίας μπορεί και το ύφασμα από το σώμα του σαλονιού να αφαιρείται εφόσον μας το ζητήσετε!

 

Δέρμα/Δερματίνη:

Καθαρίστε με υγρό μαλακό πανί, αφού το περάσετε πάνω από άσπρο σαπούνι. Μετά ξεπλύνετε πολύ καλά. Αποφύγετε προϊόντα με χλώριο ή δυνατά απορρυπαντικά. Κίνδυνος αποχρωματισμού του δέρματος. Για το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιείστε εξάρτημα με μαλακή βούρτσα, ώστε να μη γδαρθεί η επιφάνεια!

 

Ξύλο και καπλαμάς:

 Το ξύλο και ο καπλαμάς είναι ευαίσθητα στο φως. Για τις πρώτες 6–8 εβδομάδες, όταν το έπιπλο εκτίθεται στο φως για πρώτη φορά, συνιστούμε να διατηρείτε τις επιφάνειες κενές χωρίς αντικείμενα για να αποφύγετε τη δημιουργία μόνιμων σημαδιών. Αρχικά, τα νέα έπιπλα θα χρειαστούν επίσης χρόνο για να απορροφήσουν το φως, μέχρι να αποκτήσουν την ίδια απόχρωση με τα υπάρχοντα έπιπλά σας. Το νερό πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρή ποσότητα και μόνο με υγρό πανί. Μετά το καθάρισμα, χρησιμοποιήστε μόνο στεγνό πανί. Το ξύλο και ο καπλαμάς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα υγρά. Σε περίπτωση που χυθεί οτιδήποτε υγρό, σκουπίστε αμέσως. Για την αφαίρεση λεκέδων, να χρησιμοποιείτε πάντα ήπια προϊόντα καθαρισμού. Δεν χρησιμοποιούμε καθαριστικά που μπορεί να θαμπώσουν τη γυαλάδα του επίπλου. Η κατάλληλη μορφή σαπουνιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελείται από ¼ dl σκόνη σαπουνιού σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Καλό είναι να αποφεύγετε τα όποια στιλβωτικά που δίνουν προσωρινή γυαλάδα αλλά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα!

 

Στρώματα:

Καθαρισμός στρωμάτων. Αφήστε το κρεβάτι σας χωρίς κάλυμμα όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και προτιμήστε να τοποθετήσετε το στρώμα σας πάνω σε τραβέρσες και όχι σε μια συμπαγή βάση. Αυτό επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί και επομένως το στρώμα να αερίζεται. Δοκιμάστε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το στρώμα με ταμπονάρισες κινήσεις με ένα απλό μίγμα νερού και υγρού καθαριστικού. Αφήστε το στρώμα ακάλυπτο για νααερίστε